Web Analytics Made Easy - Statcounter

 حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد ابوالقاسمی کارشناس مذهبی در حوزه بین الملل، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب ضمن تبریک میلاد سراسر نور و رحمت مولی موحدین علی ابن ابی طالب علیه السلام با اشاره به شعری از اقبال لاهوری دربیان فضائل آن بزرگوار، بیان کرد: «یا ولید البیت غوغای نصاری در مسیح/ بر تومی زیبد ولکن تعالی ربنا/ مرسل حق کرد نامش بوتراب/حق "یدالله" خواند در ام الکتاب/هر که دانای رموز زندگیست/سر اسمای علی داند که چیست».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود:  ابن ابی‌الحدید معتزلی می گوید فضایل و مناقب امیر المؤمنین علیه السّلام به حدی از عظمت، بزرگی، انتشار و اشتهار رسیده است كه دیگر سخن گفتن پیرامون آن قبیح به نظر می‌رسد؛ چنان‌كه ابو العیناء به عبید الله بن یحیى بن خاقان وزیر متوكل و معتمد عباسی گفته است، من هر چه در وصف فضایل تو بگویم گویی از پرتو آفتاب تابان در روز روشن سخن گفته‌ام كه بر هیچ كس مخفی و نهان نیست؛ در واقع تمام مذاهب اسلامی نسبت به علی علیه السلام اشتراک داشته و محوریت وحدت ایشان برای همگان مسجل است.

وی ادامه داد: مشاهده می کنیم در میان علمای بزرگ و عرفا و کسانی که دارای جایگاه در میان مذاهب و ادیان مختلف هستند نسبت به امیرالمومنین ارادت و توجه ویژه ای دارند؛ حاکم نیشابوری به سند صحیح از امام حنابله، احمد بن حنبل نقل می‌کند که گفته است: «ما جاء لأحد من أصحاب رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم من الفضائل ما جاء لعلی بن أبی طالب»؛ برای هیچ یك از اصحاب رسول خدا صلی الله علیه و آله به اندازه‌ای كه برای علی بن ابی طالب فضیلت نقل شده برای هیچ یك از صحابه نقل نشده است.
 
دکتر ابوالقاسمی با اشاره به برخی از منابع در بیان فضائل امیرالمومنین، اذعان داشت: ابوالمؤید موفق بن احمد بن مکی خوارزمی ملقب به خطیب خوارزمی و به کنیه ابو المؤی؛ اشعار و همچنین کتابی در مناقب اهل بیت (ع) دارد و مشهور ترین کتب وی که باقی مانده کتاب مناقب است که از اخبار و احادیث مأثوره درحق امیر المومنین علی (ع) می باشد؛ در طول سالیانی که با علما و صاحبان مذاهب دیگر ارتباط داشته ام فرد یا گروهی را نیافتم که نسبت به ایشان اهانت کند.

وی اضافه کرد: ابو عبدالرحمن احمد بن شعیب نَسائی ۱۹۴ حدیث از پیامبر اعظم(ص) درباره مقام امام علی(ع) جمع آوری کرده است و از آن کتابی با عنوان "خصائص امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب رضی الله تعالی عنه" فراهم آورده است که تاکنون به طور متعدد در هند، مصر، عراق، لبنان و ایران به چاپ رسیده است.
 
وی اذعان داشت: حاکم نیشابوری تولد آن حضرت را در خانه خدا از متواترات می داند؛ حاکم نیشابوری شخصیت علمی بسیار بالایی در نزد اهل سنت دارند و در اصطلاح حدیثی اهل سنت، «حاکم نیشابوری» کسی است که همه احادیث را با سند نقل می کند؛ لذا نسبت به حاکم نیشابوری می گویند «امام فی الحدیث» یعنی حاکم، امام و پیشوای حدیث است.

وی با اشاره به حدیثی از حاکم نیشابوری، اظهار داشت: ایشان در جلد سوم المستدرک علی الصحیحین ص۵۵۰، ح۶۰۴۴ می گوید: «و قد تواترت الأخبار أن فاطمه بنت أسد ولدت أمیرالمؤمنین علی بن أبی طالب کرم الله وجهه فی جوف الکعبه»، در احادیث دیگری در بیان فضائل امام علی علیه السلام پیامبراسلام می فرمایند: «انا وعلی ابوا هذه الامه»؛ من و علی پدران این امت هستیم،  اگر بخواهیم این حدیث را تکمیل کنیم اشاره به حدیث امام رضا علیه السلام خواهیم داشت که می فرمایند: «الامام الانیس الرفّیق والوالد الشفیق والاخ الشقیق» به معنای امام برای انسان ها، همدمی رفیق، و پدری مهربان و برادری همانند است همانگونه که حضرت زهرا برای اسلام مادری می کند.
 
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم امت اسلامی احادیث و بیانات آن بزرگوار را مطالعه کرده و سرمشق زندگی خود قرار دهند و از نور علی علیه السلام که مورد اتفاق تمام مذاهب اسلامی می باشد در جهت حفظ وحدت و انسجام استفاده نمایند.
 

انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۸۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)


به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی در مراسم شام شهادت رئیس مذهب تشیع امام صادق (علیه‌السلام) و بزرگداشت شهید حجت‌الاسلام‌والمسلمین اصلانی که در محله خلج سیدی برگزار شد با بیان اینکه این محفل، یادگار این شهید بزرگوار است که سالیان متمادی شعائر خاص امام صادق (علیه‌السلام) را در این منطقه گسترش داده است، گفت: الحمدالله به همت شما وارثان پرافتخار این چراغ همچنان روشن و تابنده مانده است و محفل با همان عظمت و اهمیت زمان ایشان امسال نیز برگزار شد.
آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی تمام دانش در حوزه دین‌مداری و معرفت دینی را برگرفته از سیره امام صادق (علیه‌السلام) اعلام کرد و افزود: آنچه از عظمت ایشان برای بهره‌برداری ما در مسیر و خط زندگی می‌تواند یک اسوه و الگوی کامل باشد، سیره سیاسی امام صادق (علیه‌السلام) است.

ایشان با طرح این پرسش که چرا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه و شریف) جامعه را در زمان غیبت به فرد مجتهد جامع‌الشرایط سپردند، تصریح کرد: ایشان مجتهد جامع‌الشرایط را انتخاب کردند به این دلیل که او تمام مسائل و مطالبی که در اداره و رهبری یک نظام لازم و ضروری است را از بیانات، رفتار، کردار و سیره زندگانی امام صادق (علیه‌السلام) و ائمه (علیه‌السلام) اجتهاد کرده و مطابق سیره و دستوراتی که آنان فرمودند، جامعه را در عرصه‌های سیاسی نیز مانند سایر عرصه‌های دیگر اداره و رهبری می‌کند.

دیگر خبرها

  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تقویم نجومی امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • احترام سبب وحدت مضاعف در بین مذاهب اسلامی می شود
  • درب طلای حرم امام رضا(ع) آماده شد
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)
  • آغاز ساخت واحد‌های مسکونی درمنطقه عشایری دهدلی
  • برگزاری یادواره شهدای روستای ثانی آباد
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است